Android 2G’ten 3G’ye Geçirme (Resimli Anlatım)

 Android cihazınızı 2G’den 3G’ye geçirme işlemini genellikle Wi-Fi bulunmayan mekanlarda video izlemek, MP3 indirmek, marketten uygulama yüklemek ya da diğer hızlı gerçekleştirmek istediğimiz işlemler için uygulamaktayız genellikle. Çünkü Stand By durumunda, WhatsApp’ta mesajlaşırken ya da bunun gibi küçük bayt paketleriyle çalışan uygulamalarda 3G bir işimize yaramaz, aksine enerjiyi boş yere su gibi akıtır. Bu nedenle bu işlemi Android işletim sistemli cihazlarınızda nasıl yapacağınızı anlatacağız.

    Ana Menü > Ayarlar > Kablosuz özelliği ve ağlar > Mobil şebekeler > Şebeke modu‘na tıkladıktan sonra açılan ekrandan 3G‘yi etkinleştirmek için WCDMA seçeneğini işaretliyoruz. Tekrar 2G moduna döndürmek içinse aynı yolu izleyerek aynı pencereden GSM seçeneğini işaretliyoruz. 3G seçeneğinde telefonuzun sinyal durumu, servis sağlayıcınıza göre farklılık gösterebilir.

Eğer cihazınız ilk resimdeki gibi “E” işareti içeriyorsa telefonunuz 2G modundadır. “H” işareti içeriyorsa 3G modundadır. Ekran fotoğraflarıyla sırasıyla anlatım aşağıdaki gibidir.

UYARI: Pil ömrünüzü artırmak için ihtiyacınız duymadığınız sürece cihazınızı 2G modunda kullanmanızı öneririz.

1 Yorum

  1. Allah sizlerden razı olsun.Ben de video izlemiyorum hiç ama 3G açıktı.Sanırım acemiyim bu konularda daha.

Yorumlar Kapalı.

Bana Ders Anlat © 2008-2022