YILDIZLI PROJELER YARIŞMASI
Günümüzün hızla değişen ve rekabetçi koşullarında yüksek refah seviyesine ulaşmak, güçlü bir ekonomi ve kalkınma ile gerçekleşir. Bilgi ve teknoloji üretmenin esaslarını oluşturan bu ana öğelerin gelişmesinde hiç şüphesiz üniversitelere ve sanayiye büyük görevler düşmektedir. Üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duyduğu Ar-Ge personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadırlar. Sanayi ise, ülkedeki mevcut bilimsel ve teknolojik potansiyeli harekete geçirerek önceden yapılmış araştırma sonuçlarını üretime dönüştüren kesimdir. Ülkelerin kalkınmışlık düzeyini o ülkedeki sanayinin gelişmişlik düzeyi belirlemektedir. Bu ise ancak güçlü bir üniversite?sanayi işbirliği ile mümkündür.
AMAÇ
Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü (YTÜ IEEE), kurulduğu günden bu yana mesleki ve teknik gelişmelere önem veren, gerçekleştirdiği etkinliklerle ekip ruhunun, takım çalışmasının ve liderliğin en güzel örneklerini sergileyen, düzenlediği organizasyonlarla mühendis adayları ve iş dünyası arasında köprü oluşturarak mühendislik yetkinliğinin artmasına olanak veren bir öğrenci topluluğudur. Kulübümüz, vizyon sahibi üniversite öğrencilerini teşvik etmek ve onların çalışmalarına destek vermek amacıyla 2009 yılında ilki gerçekleştirilmiş olan ?YILDIZLI PROJELER? proje yarışmasını düzenlemektedir.
Amacımız, üniversite öğrencilerinin yapacakları çalışmaların kalitesini destek ve teşvik ile arttırarak, kabul edilen projelere ilgi duyacak kişi ve kurumlarla temasa geçmek; bu yolla danışmanlık, malzeme, laboratuar ve hizmet desteği almak ve ortaya çıkan çalışmaların; bilim dünyasına, araştırma kurumlarına, sanayi kuruluşlarına ve sektöre duyurulmasına yardımcı
KAPSAM
YTÜ IEEE Yıldızlı Projeler Yarışması?na; ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, sanayinin ve sektörün ihtiyaçlarına ve sorunlarının çözümüne yönelik olarak hazırladıkları bitirme tezi/projesi ve ders/ders dışı projeleri ile katılabilirler.
daha detaylı bilgi için
http://www.elektrikport.com/proje/