Ana sayfa › Forumlar › MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI › AUTOCAD › AutoCAD Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 12 yıl 3 ay önce özgür tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
4 Eylül 2012: 12:17 #16028özgürİzleyici
AutoCAD Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?
Hani çoğumuzun sorduğu soru vardır ya bugün ona birazda olsa çözüm bulmaya çalışacağız aslında. Yâda tam aksi kafanızı karıştıracağım yazının sonuna geldiğinizde beğenmediyseniz okuduklarınızın işine gelenini aklınızda tutun gelmiyorsa önemsiz deyip geçiştirirsiniz.
Zaten aslında hayatımızda hep yaptığımız şey bu değimlidir.
AutoCAD ismini duydunuz bu ne ilk olarak auto araba dergisi araba programı gibi gelecektir yâda öyle gelmiştir ilk sordukları ve söyledikleri bana araba siten mi var vay be. Tabi bende anlatmaya başlıyor son hıımmm gibi bir ifadeyle tabi anlamamış bir ifadeyle şaşkın şaşkın bakan insanlar sonra teknik çizim programı dediğimde hemen kendine geliyor ve toparlanıyor karşımdaki.
Gelelim Mevzua konuyu dağıtmadan autocad nereden başlamalıyız sorusuna?
İlk olarak gerekli alet çantasının olması gerekiyor? Bunlar Nelerdir?
* Çok iyi bir çalışır durumda bilgisayar?
* Bu bilgisayarımıza gerekli AutoCAD programı ( Yasal Bir proğram )
* Birde Son derece düzgün işleyen bir Zekâ.Aslında yukarıdakiler çoğu sizde mevcut sonuçta bu yazımı okuduğunuza göre yukarıdakiler teferruat.
İlk önerim autocad programını kendiniz kurmanız olacaktır / setup kurulumu gerçekleştirmek..
Neden? Böyle bir şeyi söyleme gereği hissettim sonuçta siz teknik servis ve yazılım şirketi değilsiniz fakat ben yeni başlayan birsinin kendi autocad kurması taraftarıyım.
Bir yemek yapacaksanız mutfağınızın her yerini bilmeniz gerekir alet ve gereçlerinizin tam olması gerekir, buda bunun gibidir aslında; Yerini bilmediğiniz bir tavanın bir yağın, tuzluğun yemek yaparken bulmalısınız;Aslında bunlar bir bütündür; Kendi kurmadığınız bir programın nasıl kurulduğu ve çalışma sistemini bilmediğiniz bir programı öğrenmeniz biraz zor olacaktır.( Çalışma sistemi hakkında azda olsa bilgi edininiz )
Autocad Programını güç bela kurduk veya kurdurdunuz!
Daha önce hiçbir şekilde autocad görmediyseniz ve kurulum tamamlandıktan sonra çıkan siyah ekran ve toolbardaki diğer menüleri gördüyseniz ve göremediğiniz yüzlerce menüyü anlamaya çalışmayın. Yoksa kafanız dolanır ilk başta mideniz bulanır gibi olsa da hevesiniz ve başlama azminizin % 50 götürmüş olsa da siz bakmaya devam edin;
Gerekirse bütün menüleri açın; açabiliyorsanız bilgisayarınızın ekranını doldurabildiğiniz kadar doldurun. İşte şuan karşınızda autocad ekranı ve size bakıyor ve tabi haliyle sizde ona bakıyorsunuz vay be adamlar yapmış ağabey amma çok menü varmış be? Gibi anlamlı, anlamsız ifadelerinizi anlayabiliyorum. İsterdim ki paint gibi düz ve basit sol menüde 3?4 menüsü olan düz mantık bir çizim programı bulmanızı isterdim fakat üzgünüm bu autocad programı.
Tanışma faslını geçiyorum;
AutoCAD Bölümleyecek olursak eğer. Aşağıdaki maddeleri ben uydurdum aslında; ama genel mantık budur her şeyde olduğu gibi;* Giriş
* Gelişme
* SonuçGiriş: Giriş bölümünü aslında geçtiniz AutoCAD ile tanıştınız; AutoCAD Programını bir kenarı bırakıp Temel Teknik Resim sahip olması azda olsa teknik resim kavramlarını ve bilgilerini bana göre öğrenmesi şarttır. Bunun için küçükte olsa bir araştırma ve Teknik Resim kitabı almanızı tavsiye ederim.
AutoCAD Temel Teknik Resim Bu Konun Ne işi Var Demeyin AutoCAD Öğrenmek istiyorum ben diyen herkese önce Temel Teknik Resim Tavsiye ediyorum hatta Şart diye bilirim yani AutoCAD öğrenmek için Öncelikle temel teknik Resmi öğrenmelisiniz Ölçüyü / Scale / Okları daireyi üçgenleri vb. Temel genel ana hattıyla öğrenmeniz gerekiyor öğrenmeden AutoCAD geçiş yapmayın öğrenmeye çalışmayın.
Teknik resim size AutoCAD de çok şey kazandıracağına inanıyorum. Ve bu Yazıyı Sonuna kadar lütfen okuyunuz dersleri okuyun ve uygulayın .Temel Teknik Resim
AutoCAD 2D ve 3D Kavramları mevcuttur bu kavramları autocad başladıysanız ve iyi bir çizimci olmak istiyorsanız bu kavramları hiçbir zaman unutmayacağınız anlamını taşır.
2D İki Boyutlu çizim anlamını ifade etmektedir 2Boyut aslında şöyle özetleyebiliriz. Bir nesnenin sadece ön yüzeyini gördüğümüz ve diğer yüzeylerini göremediğimiz ve sadece bir yüzünü görmemiz neticesinde çizgisel şekilde tek bir yönü çizdiğimiz ve kullandığımız bir terimdir. Düzlemsel şekiller 2 boyutludur. Bu şekiller”boy ve en”gibi yalnız iki büyüklüğe sahiptir.
İlk Olarak 2D Çizimini yani 2 Boyutlu çizimler yapmanızı öneririm ve kendinizi geliştirmek için durmadan 2 boyutlu cisimler çizmeye devam edin.
2 Boyutlu bir çizimi yapamıyorsanız 3D Geçmeniz imkânsızdır.2D ve 3D kavramlarını ve autocad genel işleyiş ve koordinat sistemini öğreniniz.
2D İki boyutlu çizimler aslında çok basit olduğu gibi, bir binanın temel yapısını oluşturulması aslında bu temel yapı sizin AutoCAD ve Çizim dünyanızdaki yerinde en büyük yere sahip olacaktır.
Gelişme:
3D TV, bilgisayar ekranı kâğıt vs üzerindeki çizimler genel olarak yanlıca iki boyutu içerir. Bu boyutlar uzunluk ve genişliktir. 2 boyutta gerçekliği tam olarak yansıtamaz. Ancak “3 boyut” dediğimiz şeyde bu iki boyuta bir 3. boyut daha eklenir: derinlik. Cisimler uzunluk, genişlik ve derinliği ile gösterebiliyorsak bu durumda 3 boyuttan bahsedebiliriz. Gerçekliğin temsil edilmesi bu durumda daha kolay olur.
Gelişme döneminde profesyonel bir yardım almanız öneririm başta; Eğitim Kitapları, Eğitim Videoları, Eğitim veren Kurslar, Okullar, İnternet Siteleri ve kaynakları vb.
Tek başınıza öğrenebileceği gibi destek alarak öğrenilebilir. Benim görüşüme göre iyi bir destek almanız gerekiyor bilen bir kişi veya yukarıda saydığım gibi. Eğitim kurumları olsun kitaplar CD. ve günümüzde internet üzerinden eğitim ders notlarına rahatlıkla ulaşabileceğiniz birçok platform ve site bulunmaktadır.
Sonuç:Bana göre sonuç bellidir, size göre değişebilir. Bu çalışma azminize bağlı ve geliştirmenize bağlı hayat devam ettiği sürece sonuç yoktur bir şeyin sonucu olamaz o eğitimse her zaman öğrenilecek yeni bilgiler vardır o yüzden öğrenmenin yaşı olmadığı bilgininde sınırı olmadığı gibi bizlerde öğrenmeye devam edeceğiz sonuç. -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.