Ana sayfa › Forumlar › GÜNDEM › Teknoloji Haberleri › Sanal Hareket Algılayıcı
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 12 yıl 3 ay önce özgür tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
16 Ekim 2012: 15:56 #16142özgürİzleyici
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Hareketli Yazılım icat etti bu icaatla dünya ikincisi oldu.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği ?Sanal Hareket Algılayıcı? isimli yazılımıyla dünya ikincisi oldu.
SAÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği ?Sanal Hareket Algılayıcı? isimli yazılımıyla, MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması?nda Türkiye 2.si, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada ise ?Yazılım Geliştirme? alanında? dünya 2.si seçildi.
Eray Arslan, geliştirdiği yazılımın hiçbir aparat, hiçbir eklenti gerektirmeksizin bir kameranın hareketlerini algılamasını sağlayan bir yazılım olduğunu belirtti.“Bu sayede basit bir web kamerasını bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz.” diyen Arslan, “En ufak bir kıpırdamayı bile algılayabiliyor. Mesela basit bir web kamerası 10 metreden fazla mesafeyi göremezken, bu yazılım sayesinde 200 metre ötedeki bir kol hareketini bile algılayıp size gösterebilir.? ifadelerini kullandı.
“SINIR GÜVENLİĞİ VE MOBESEDE KULLANILABİLİR”Yazılımın pek çok alanda kullanılabileceğini ifade eden Eray Arslan, şu bilgileri verdi: ?Bu yazılım sayesinde basit bir kamerayı bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. Hatta basit bir web kamerasını internet üzerinden yayın yapar hale getirdiğinizde, internetin bulunduğu her yerden, tüm hareketleri izleyebilirsiniz. Futbol maçlarında ofsayt pozisyonunu belirlemek için kullanılabilir. Hareketleri algılayarak, hangi futbolcunun önde olduğu tespit edilebilir. Bu yazılım ayrıca mobeselere entegre edilerek kullanılabilir. Mesela, güvenlik kameraları incelenirken, küçük hareketler gözden kaçabilir. Ancak bu yazılım görüntüdeki en ufak hareketleri belirleyerek, daha rahat izlenim sağlıyor. 200 metre uzaklıktaki en ufak bir hareketi bile algıladığından, sınır güvenliğinde de kullanılabilir.?
İlk yazılımını ilköğretim 8. sınıfa giderken geliştirdiğini belirten Arslan, ?İlkokul 8. sınıfa giderken ?Server Exploit? isimli bir yazılım geliştirmiştim. İnternet üzerinden oyun oynayanların bulunduğu sunucuyu devre dışı bırakan bir yazılımdı. Bu projemde de Marmara birincisi olmuştum. Türkiye finallerinde ise kötü amaçlı olarak kullanılabileceği gerekçesiyle diskalifiye edildim.? diye konuştu
http://www.porttakal.com/haberler/gundem/hareketli-algilanan-yazilim-icat-etti-1-1019367.html
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.