Dünyada 140 milyon Twitter kullanıcısı, her gün 340 milyon twit atıyor. Fakat düşünceleri 140 karaktere sığdırıp, takipçi sayısını artırmak ayrı bir yetenek gerektiriyor.
ABD’de yapılan araştırma Twitter fanatiklerinin ‘twit’lerden çok da memnun olmadığını ortaya koydu. Araştırmaya göre atılan twitlerin yüzde 36’sı ‘okumaya değer’, yüzde 25’i ‘okumaya değmez’, yüzde 39’u ise ‘idare eder’.
EN ÇOK OKUNAN TWİTLER
1. ESPRİLİ OLANLAR: Araştırmada esprili twit atanların takipçi sayısının daha fazla olduğu ortaya çıktı.
2. REKLAM YAPANLAR: Twitter kullanıcıları, kişinin işiyle ilgili reklamları okumaya değer ve faydalı buluyor.
3. TAKİPÇİLERE SORU SORUNLAR: Kullanıcının takipçilere yönelttiği sorular dikkat çekiyor.
4. BİLGİ VERENLER: Bir çok kullanıcı, Twitter’ı yeni bilgi edinmek için kullanıyor. İnternetteki ilgi çekici sitelerin linklerini veren twit’ler okumaya değer.
EN AZ OKUNAN TWİTLER
1. ŞİKAYET EDENLER VE FİKİR BEYAN EDENLER: Twitter fanatikleri şikayet içeren ve ‘Şurada sakın yemek yemeyin’ gibi twit’leri okumuyor.
2. KİŞİSEL BİLGİ VERENLER: ‘Dizi izliyorum’ ya da ‘Dışarı çıkıyorum’ gibi sürekli ne yaptığınızı anlattığınız kişisel bilgi twit’leri kimsenin umurunda değil.
3. MUHABBET: Cevap mesajları bazen çok uzuyor. Bu takipçilere, iki kişinin telefon konuşmasını dinlemek gibi hissettirebiliyor. Uzun sohbet etmek istiyorsanız, twit yerine mesaj atın.
4. KENDİNİ GÖSTERME: “Herkese Günaydın!” gibi tweet’ler gereksiz ve hatta sıkıcı. Sizden başka kimseye hitap etmeyen tweet’leri atmadan önce bir daha düşünün.
Kaynak: http://www.veteknoloji.com/twitter-in-dortte-biri-okumaya-degmez-52455–.html