Arkaplan temizleme yöntemleri – Background Eraser Tool

En iyi arkaplan temizleme yöntemi – Background Eraser Tool

Arkaplan temizlemede belki en iyi ve en temiz arkaplan temizleyicisi diyebiliriz. Tabi bunun için bir kaç ayar yapıp yani bir nevi püf noktasını ayarlayıp daha sonra işleme geçicez.

İlk önce resmimizi photoshopumuza alalım. (Resim çözünürlüğü orta dereceli ve normal haliyle temizlemesi zor bir resim seçtim. Fakat Background ayarlarını yaptıktan sonra temizlemek hiçde zor bir hal almıyor.)

Aşağıda seninde gördüğün resimde tolarance ayarı var. Resim içerisinde bazı bölümlerde bu ayar kısılmalı.  Kısılmadığı takdirde istenmeyen alan dediğimiz bölgeyide alabiliyor.   Bu ayarı %25 ila %20 gibi bir hassas ayar yapabilirsin.

Arkaplan temizleme silgimizle arkaplanı temizlemeye başlıyoruz.

Resmimizin kenarlarını temizledikten sonra arkaplanın diğer kalan bölümünü Polygonal Lasso Tool ile temizliyoruz.

İyice temizledikten sonra alta bir layer yerleştirip layeri siyah ve beyaz bir şekilde incelememiz gerekiyor. Bunun nedeni ise tam olarak iyi bir temizleme yapmak. Bunun için new layer’a tıklayıp  Layer’i sürekle/bırak ile altta taşıyalım daha sonra boyama aracı ile beyaz renge tüm sayfayı boyadıktan sonra aşağıdaki resme benzer bir görüntü olması gerekiyor.

Evet bundan sonra layer açık kalıyor ve biz tekrardan Background eraser tool ile temizlemeye devam ediyoruz. Dipnot: Burada tolarence ayarlarını düşürdüyseniz biraz daha yükseltebilirsiniz.

Temizleyip siyah layera geçirmeden önceki hali

Siyah layerdaki hatalarıda giderdikten sonra profesyonel olarak arkaplan temizlediğiniz için kendinizi tebrik edebilirsiniz.

Bana Ders Anlat © 2008-2022