Kmail ile gmail kullanımı

Birçok kişi gmail yada  smtp mail hesaplarını outlooktan kullanmaya başladı. Peki pardus kullanıcıları outlook türü bir programla pardusta nasıl mail hesaplarına erişecekler. Bu derste kmail programı ile gmail hesabımızı nasıl kullanacağımızı özgürlük için ekibi analtmış. bizde alıntı yapıyoruz.

Uzun süredir en popüler eposta sağlayıcısı olan Google GMail’i KDE’nin eposta istemcisi olan KMail ile kullanmak istiyorsunuz, ama pop3, smtp ve ayarlamalar aklınızı mı kurcalıyor? Hazır olun! Size sadece dört dakika ayırarak tüm bunlardan kurtulabileceğinizi söylesem? İşte mucizevi alet: Özgürlük için. :))

Gmail, kullanıcılarının pop hizmetinden istifade edebilmeleri için önce bunu aktifleştirmelerini istiyor. Merak etmeyin, herhangi bir ücret söz konusu değil. www.gmail.com adresinden kullanıcı hesabınızla giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda göreceğiniz kısımdan ‘Ayarlar’ı seçin. Göremediniz mi? Şöyle göstereyim:

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-1.png

Ayarlar önünüze serilmiş olmalı. Üstteki sekmelerden ‘Yönlendirme ve POP’ kısmına gelin. Ne de olsa biz pop hizmetini etkinleştireceğiz. (Eğer vaktiniz olursa diğer ayarlamaları da bir gözden geçirin derim, avatar, otomatik yanıtlama gibi çok hoş özellikler bulunmakta.)

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-2.png

‘Yönlendirme ve POP’ kısmında altta göreceğiniz ‘POP İndirme’ bölümüyle ilgilenelim. Benim önerim ‘POP’u sadece şu andan itibaren gelen postalar için etkinleştir’ seçeneğini işaretlemeniz. Eğer ‘POP’u tüm postalar için etkinleştir’ seçeneğini işaretlerseniz, bugüne kadar almış olduğunuz ve gmail hesabınızda kayıtlı olan tüm postaları indirmek durumunda kalırsınız 🙂 Daha sonra ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesi ile yaptığımız değişikliklerin Google veritabanlarına da kaydolmasını sağlayalım. Sağladık mı? Hah, tamamdır. POP hizmetini etkinleştirmiş bulunuyoruz. Artık KDE masaüstümüze dönebiliriz.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-3.png

KMail (Posta istemcisi), menüde ‘Programlar -> Internet’ kategorisi altında sizi bekliyor. Haydi onu daha fazla bekletmeyin…

KMail ana penceresi ile karşılıyor sizi. Güzelce bir süzün onu. Onun da sizi tanımasına izin verin. Bitti mi bakışmanız? Şimdi Gmail ile KMail’i uzlaştırmaya çalışacağız! Hazır mısınız?

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-4.png

Menü çubuğu üzerinde ‘Ayarlar’ bölümüne gelin ve ‘KMail programını yapılandır’ı seçin. Daha önce kimlik oluşturduğunuzu varsaydım ben bu arada… Yoksa KMail’i ilk çalıştırdığınızda sizden bir kimlik oluşturmanızı isteyecektir. İlk kez çalıştırıyorsanız bir kimlik oluşturuverin. (Bu benim yazımın konusu dahilinde değil 🙂

Yapılandırma bölümünde Hesaplar kısmına gelin, ‘Ekle…’ yi seçin.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-5.png

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-6.png

Ve açılan minik pencerede işaretli olan ‘pop3’e dokunmayın, ‘Tamam’ diyerek bu adımı geçin. Gmail hesabımız eklenmek üzere hazır, KMail’imiz de hesabın eklenmesine hazır. Evet başlayalım artık. (Benim ekran görüntüme bakmayın. Benim daha önceden ekli bir kaç pop hesabım zaten var. Sırf sizin için yeni bir tane daha ekleyeceğim 🙂

 

 

 

 

Artık ayarları girmeye başlayabiliriz. Dikkatle takip edin (Verileri girmeden önce ekleyeceğim ekran görüntüsüne göz atın bence):

  • Hesap Adı: Kmail, kullanıcı hesabınızı buraya yapacağınız girişle tanıyacak.
  • Gmail sunucularında giriş yapılırken kullanılacak olan kullanıcı adıdır. Google bunun kullanıcıadını[email protected] şeklinde olmasını ister. Onu kırmasanız iyi edersiniz 🙂
  • Parola: Bu kısma karışmıyorum ben, gözlerimi de kapattım hatta. Girin haydi…
  • Makina: Kullanıcı adı ve parolayı alan KMail bunları nereye götüreceğini bu anahtar ile anlayacak. Gmail için ‘pop.gmail.com’ olarak girmelisiniz.
  • Port: Gördüğünüz gibi orada bir ‘110’ var. Bu varsayılan pop3 portu olmalı. Ama Gmail SSL (Secure Sockets Layer) kullandığından bunu değiştirmemiz gerecek. ‘995’ yapın lütfen.
  • Pop parolasını sakla: Bu seçeneği işaretlerseniz KMail girdiğiniz parolayı aklında tutar ve her giriş yapmaya çalıştığınızda tekrar sormaz.
  • Alınan iletileri sunucuda bırak: Bu seçeneğe Google izin vermez! Eğer alınan iletileri sunucuda bırakmak istiyorsanız ilk başta bahsettiğimiz POP ayarlamalarına göz atın. Hani şu gmail.com üzerinde uğraştıklarımız…

Bunun sonrasındaki seçenekleri tamamen doldurmak ya da doldurmamak size kalmış.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-7.png

Bu aşama da bittiyse üstteki sekmelerden ‘Diğer’e gelin de, güvenlik ayarlamalarını yapalım. Google ayarlamalarınızın şu şekilde olmasını bekler:

  • Şifreleme : Güvenli posta almak için SSL kullan
  • Kimlik sınama yöntemi: Düz metin

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-8.png

Sonrasında tamam deyin ve Gmail, KMail, pop3 tüm bunların sonunu getirin :))

Ah! Neredeyse unutuyordum. Bu yaptığımız ayarlar eposta almak için yeterli. Bir de göndermek gerek elbette. Merak etmeyin. Onu da halledeceğiz şimdi. ‘KMail programını yapılandır’ deyip ‘Hesaplar’ bölümüne gelin ve sekmelerden ‘Gönderme’yi seçin.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-9.png

 

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-10.png Sağda yer alan ‘Ekle ‘yi seçin ve yine varsayılan olarak işaretli ‘SMTP’ yi değiştirmeyin, ‘Tamam ‘layın.

 

 

 

 

  • İsim: Yine size kalmış. Bu SMTP hesabını ne isimlde kaydetmeksin istiyorsanız onu girin.
  • Makina: Gmail için smtp.gmail.com giriyoruz.
  • Port: Portumuz 465. Bu değişiklik yine SSL’den kaynaklanıyor.
  • ‘Sunucu kimlik denetimi istiyor’ (Evet Google istiyor.) İşaretledikten sonra giriş ve parolayı doldurun:
  • kullanıcıadı@gmail.com
  • Parola: … Girmeden önce etrafınıza bir bakının. Kimsenin sizi izlemiyor olduğundan eminseniz, girin! 🙂
  • SMTP parolasını sakla: Saklasın tabii. Sizin için her seferinde hatırlasın, girsin, size sormasın.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-11.png

Güvenlik sekmesine geçin.

  • Şifreleme: TLS
  • Kimlik sınama yöntemi: Yalın olacak şekilde ayarlayın. ‘Tamam’layın.

ia-gmaili_kmail_ile_kullanma-12.png

İşte bu kadar! Bitirdiniz. Artık Gmail hesabınızı KMail ile rahatça kullanabilirsiniz.

pardus dersleri, kaynak :http//www.ozgurlukicin.com

Bana Ders Anlat © 2008-2022